esmaspäev, 10. aprill 2017

Uus hernenädal sai alguse!

Tervitused Kammerist!

Algas uus hernenädal.... Hernetaimed on nädalavahetuse kenasti üle elanud ja ootasid meid. Ikka selleks, et neid kasta ja mõõta. Mõõtmistabelisse saime täna kirja panna mõõdetava taime pikkuseks 40 cm. Pikkust on Erme kõvasti juurde visanud. Samas on meil kõige pikem hernetaim hoopiski Valma 1, selle pikkuseks saime kogunisti 47 cm. Herneid on järjest raskem ka mõõta, nad on endid tokkide külge põiminud. Peab olema ettevaatlik, et nende varsi ei murraks.
Vastasime õigesti ka kuuendale küsimusele, mis oli seekord Gregor Mendeli kohta. Ei saa salata, kasutasime pisut ka google abi :) Nüüd oleme targemad!
Ootasime pikisilmi eelmisel nädalal lõppenud võistluse tulemusi ja hoidsime Liisule pöialt. Kahjuks pole veel võitjaid välja selgitatud. Kindlasti võtame osa ka uuest konkursist, mis on "Hernes toiduks!". Otsustasime, et teeme üheskoos menüü, kus on hernestest supp, praad ja magustoit. Toidud mõtleme koos ise välja ja paneme kirja ka retseptid. Samuti on meil võimalus kooli õppeköögis need road ka ise valmis teha ja ära maitsta. Äge!
Siin üks pilt menüü väljamõtlejast Kerlist:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar