esmaspäev, 5. märts 2018

Kurgikesed sirguvad ja virguvad...

Heihopsti! Vaheaeg on läbi ja huviga jooksime kohe klassi, et näha, kuidas meie kurkidel on läinud. Tavalised kurgid on meil kõik tärganud, ka viimane on pikkust juurde visanud. Kahel esimesena tärganud kurgil on paista ka kolmas leheke. Neid on mõttekas ka juba mõõta. Mõõtetulemuseks saime pikimal kurgil lausa 4 cm. Pole paha!



Teine lugu on aga meie pisikeste kurgikestega. Nemad on jonnakalt soojas mullas peidus....kahjuks on meie klassi aknad ka põhjapoole....aga küll päike meid üles leiab! 
Pead ei maksa norgu lasta, sest nädalavõrdluses ju ikkagi kasvamine pottides toimub. Seda on näha ka meie alljärgnevatelt võrdluspiltidelt:


Täitsime ka andmetetabelit ning juhindusime Tsirgupäeva nipist, viisime välja linnukestele terakesi. Olgu ka neil tore esmaspäev!


Nädala küsimusele vastasime seekord valesti :) Kahjuks me ei teadnud, mis on stoolon ja me polnud ka seda sõna varem kunagi kuulnud...Aga meie eesmärk on panna proovile oma teadmised ja alles hiljem uurida, mis õige vastus on ja kust seda leida. Tasapisi ikka liigume selle tarkuse poole...

Õppisime ka pisikest salmijuppi:
"Sada kurki pandi purki, et saaks lapsed hapukurki. Üks neist sajast väiksest kurgist järsku plehku pani purgist. Lippas, lapsed teate kuhu, kuhu mujale kui suhu....."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar